29 Haziran 2015 Pazartesi

Hamilelik Durumunda Kadın İşçinin Hakları ve Yapması Gerekenler



Soru : Merhaba bir sorum olacaktı yardımcı olabilir misiniz?

- Bir personelimiz hamile ve 32.haftaya kadar çalışabilir raporu almış. Bu durum da bizim izlememiz gereken yol nedir ve personelimizin sahip olduğu haklar nelerdir. Bu konuda geniş bilgiye ihtiyacım var bilen kişilerin yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

Cevap : 

Sigortalı kadın işçinin hamile olması durumunda, doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta yasal izni bulunmaktadır. Çoğul gebelik halinde bu süreler doğumdan önce on, doğumdan sonra sekiz hafta olarak belirlenmiştir. 
Bir bebeğin 40 haftalık iken doğması öngörülür, buna göre sigortalı çalışan kadına izinler normalde zaten 32. haftasında verilir. Yani doğum öncesi 8 haftalık yasal izni 32. haftadan sonra kullanılmaya başlar. Tam bu haftada kendisini iyi hisseden kadın sigortalı doğuma 3 hafta kalıncaya kadar işyerinde doktor onayı ile çalışmak isteyebilir. 
Bu durumda doktor, doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışmasında bir sakınca yoktur ve doğum öncesi izninden kalan 5 haftalık iznin doğum sonrasına eklenmesi uygundur şeklinde bir rapor yazar. Bu rapora istinaden işçi çalışmasını devam ettirir, doğuma üç hafta kala işi bırakır ve tam süresinde doğum yaptığını düşünürsek doğum sonrası izni kullanmadığı 5 haftalık izni de eklediğimizde (8 hafta + 5 hafta) 13 hafta olacaktır. Normal doğum tarihinden önce erken meydana gelen doğumlarda kullanılmayan izinlerde yine doğum sonrası iznine ilave edilir. Bu durum hastaneden alacağı raporda belirtilmelidir, aksi takdirde SGK'da rapor parası almaya gittiğinde izah etmesi sorun olabilir. 
Kendisini iyi hisseden çalışan anneler doğumdan sonra bebekleri ile daha çok zaman geçirebilmek için doğum öncesi izinlerini bu şekilde doğum sonrasına aktarma yolu seçebilirler. 
Ayrıca doğum yapan kadın işçilerin iş kanunundan gelen 6 aylık ücretsiz izin hakları da bulunmaktadır. İstemeleri durumunda bu izinlerini de kullanabilirler, işveren bu izni kullandırmak ve ücretsiz izni bittiğinde de tekrar iş başı yaptırmak zorundadır. Ayrıca ücretsiz izinde geçen bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz. 
Ücretsiz izinden dönüşte tekrar iş başı yapan kadın işçiye bir yaşından küçük olan çocuklarını emzirmeleri  için günde toplam 1.5 saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında olacağına anne kendi karar verir. Kullandığı bu süre günlük çalışma süresi olarak sayılır.
Sizin sorunuza gelirsek 32. haftaya kadar çalışabilir raporu alması önemli değil çünkü yukarıda da izah etmeye çalıştığım gibi zaten sigortalı kadınların doğuma 8 hafta kalıncaya kadar yani 32. haftalık hamilelikleri durumunda bile çalışabilmeleri öngörülmüştür. Sizin personeliniz dilerse 32. haftasına geldiğinde doğum öncesi raporunu alabilir yada kendisini iyi hissediyor ise doğuma 3 hafta kalıncaya kadar doktor raporu olmak kaydı ile çalışabilir. 

Doktor, sigortalının doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışmasında bir sakınca yoktur diye rapor yazacak, doğum öncesinden kalan 5 haftalık izninin de doğum sonrasına ilave olacağını raporunda belirtecektir. 32. haftasına rapor alıp işi bırakmayı tercih etmesi durumunda örneğin 37. haftada doğum gerçekleşmişse bu sefer de doğum öncesinden kullanamadığı 3 haftalık iznini (40 hafta - 37 hafta = 3 Hafta) doğum sonrasına 8 haftalık iznine ilave ettirecek. Doğum izni sona erdikten sonra isterse ücretsiz doğum iznine de ayrılabilir. 

Şimdilik aklıma bunlar geldi, Allah hayırlısı ile çocuklarını dünyaya getirip kucaklarına almayı nasip etsin...

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

18 Haziran 2015 Perşembe

Yeni Büro Açacak Meslektaşlara Tavsiyeler...



Soru : Mali müşavirlik bürosu açmaya karar vermek aşamasındayım 2 şirket ve 3 işletme defteri mevcut bu defter sayısı yükselir mi merak ediyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?

Sevdiğin işi yaparsan ömrün boyunca çalışmazsın!!! - Konfüçyüs

Bu işler kısmet, Allah herkesin rızkını veriyor bir şekilde. Sizin yapacaklarınız ise;
Mevcut müşterilerinizin işlerini özenle yapacaksınız. Ki sizi başkalarına tavsiye etsinler.
Mesleki gelişmeleri güncel olarak takip edip her daim bilgilerinizi taze tutup eksik olan yanlarınızı geliştireceksiniz. Ki size tavsiye edilen firmaların sizi seçmelerini sağlayabilin.
Yeteri kadar paranız var ise büronuzun yerini güzel bir yerde tutmaya çalışın. Büronuzun içini ise mümkün olduğunca şık tutmaya bakın. En azından temiz, düzenli ve tertipli olsun.
Büronuzda gösterdiğiniz hassasiyeti kılık kıyafetinizde de göstermeye çalışın. Mesai saatlerine uyum göstermeyi ihmal etmeyin, geliş ve gidiş saatleriniz belli olsun.
Kendinize bir kurallar bütünü oluşturup, prensipli çalışın. Örneğin ne olursa olsun asgari ücret tarifesinin altında iş kabul etmemek gibi. 2 ay ücret ödemeyen müşteriyle yolları ayırmak gibi.
Asla hak ettiğinizden düşük fiyatlı iş kabul etmeyin. Çünkü nasıl başlarsanız öyle gider ve daha sonra yarın, bugün yaptıklarınız için pişmanlık duyarsınız.
Bu saydıklarımı yapmak, belirli bir zaman idare edecek kadar paranız yok ise zor gibi görünebilir. Evet haklısınız çok zor oluyor ama eğer becerebilirseniz hem müşteri sayınızdaki artış nitelikli müşteri şeklinde olur, hem de siz yaptığınız işten zevk alır, bazıları gibi her gün bu işi seçtiğiniz için lanet okumazsınız.
Bu arada mesleğe halel getirecek şeyler yapmamaya özen gösterin ve yapacağınız her olumsuz davranışın 90 bin kişilik meslek camiasına mal edilerek onların da ahını alacağınızı unutmayın. Lütfen Konfüçyüs abimizin söylediği gibi mesleğinizi sevin ve hakkını verin, gerisi inşallah kendiliğinden gelecektir.
Son olarak Hipokratın söylediği gibi "Meslektaşım kardeşimdir" demeyi ihmal etmeyin. Meslek camiası olarak bir arada hareket edilirse bir çok sorunun üstesinden gelineceğini hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın.

Meslek hayatınızda sonsuz başarılar dilerim...
Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

11 Haziran 2015 Perşembe

TUİK'ten "Allah Belanızı Versin" Konulu İlginç İstatistik...

Haziran ayında biraz olsun rahat etmeyi bekleyen muhasebe meslek camiasında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından muhasebecilerden TUİK formu istenmesinin ardından meslek camiası içerisinde başlayan tartışmaları takip eden TUİK ilginç bir istatistiki çalışma yapıp, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

TUİK tarafından yapılan açıklamada yetişkin bir muhasebecinin günde ortalama 16 kez "Allah belanı versin Tuik" ifadesini cümle içerisinde kullandığına işaret eden araştırmaya göre; bu ifadeyi en fazla kullananların ise günde ortalama 16 kez ile emekçi mali müşavirler ile bütün işlerin omuzlarına yüklendiği meslek çalışanları olduğu belirtildi. Bu grubu günde ortalama 1 kez ile bütün işlerini çalışanlarına yıkmış ve sadece laf olsun diye serzenişte bulunan ununu elemiş eleği asmış mali müşavirlerin takip ettiğini gün yüzüne çıkartan araştırmada; Yeminli Mali Müşavirlerin ise TUİK formu denilince akıllarına ilk gelenin Anadoluda yapılan bir çeşit kebap türü olduğu ortaya kondu... :))

Trabzon Usulü İncik Kebabı... :))

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

3 Haziran 2015 Çarşamba

Dikkat.!! Doğum Patlaması Yaşanabilir...



Seçimlerden önce yapılan düzenlemeler adeta evlenme ve doğum patlamasına yol açacak cinsten!!!

Çeyiz - konut hesabı ve devlet katkısı düzenlemesi, her yeni doğan çocuğa yapılacak ödemeler, üçüncü çocuk için getirilen % 5'lik ilave AGİ desteği gibi yapılan düzenlemeler insanların iştahını kabartmaya başladı bile.

Son günlerin moda sorusu "kaynak nerede" ye yanıt vermeden insanlar bu düzenlemelerin mutluluğunu yaşıyorlar. Peki nasıl olacak bu yardımlar ve hangi kanunlar ile getirildi? Açıklamaya çalışayım...

1- Çeyiz Hesabı ve Devlet Katkısı

07.04.2015 tarih ve 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6337 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 14. maddesinde "Çeyiz hesabı ve devlet katkısı"'na yer verilmiştir.

İlgili maddeye göre bir bankaya TL cinsinden bir çeyiz hesabı açtıracaksınız ve sistemde en az üç yıl kalacaksınız, hesabınızda biriken paranın % 20'si 5.000-TL'yi geçmemek üzere size devlet katkısı olarak verilecek. Tabi bu arada 27 yaşından önce ve ilk kez olacak şekilde evlenmeyi de unutmamalısınız.

Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanacak ve hak sahibine hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenecektir. 

Buna benzer olarak aynı kanunun 15. maddesinde konut yardımına yer verilmiştir. Aynı şekilde konut hesabı açtırıp sistemde en az 3 yıl kalanlara ev almaları durumunda devlet tarafından hesapta biriken paranın %20 si 15.000-TL'sını geçmeyecek şekilde devlet katkısı olarak verilecektir.

2- Doğum Yardımı 

Yine aynı kanunun 16. maddesinde ise "Doğum Yardımına" yer verilmiştir. İlgili maddeye göre 15.05.2015 tarihten sonra doğmak kaydı ile  her Türk vatandaşına canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılacaktır.

3- Üçüncü Çocuk İçin Getirilen İlave % 5 Agi Desteği

İşçilere vergi iadesi olarak ödenen Asgari Geçim İndirimi tutarında 3 çocuğu olanlar için bir düzenlemeye gidilmiştir. 6645 sayılı kanunun 8. maddesine istinaden getirilen bu düzenlemeye göre üçüncü çocuk için hesaplanan AGİ oranı % 5'den % 10'a çıkarılmıştır.

Bu uygulama Mayıs/2015 döneminden itibaren uygulanmaya başlayacağından işverenlerin Mayıs ayı maaşlarını öderken bu ilaveyi dikkate alarak ilgili dönem ödemelerini yapmaları gerekmektedir.

3 Çocuğu olan ve eşi çalışmayan ve asgari ücretle çalışan bir işçi Mayıs 2015 döneminden önce 144,18-TL Agi ödemesi alıyorken Mayıs 2015 döneminden sonra tam 9,01-TL fark ile 153,19-TL alacaktır. Aradaki 9,01-TL'lik farkı gördüğümüzde üçüncü çocuğu teşvik için yapılmış bu düzenlemenin ne kadar da yerinde olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz..!!

Seçimler öncesinde getirilen bu düzenlemeleri manidar bulmak ile birlikte bu kadar evlenmeye ve çocuk yapmaya özendirilen bir toplumun bu çağrıyı cevapsız bırakmayacağını düşünüyorum. Fakat bu özendirmeler yapılırken çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunabilmek için bir defaya mahsus verilecek 300-TL'nin yada 9,01-TL tutarındaki fark ödemelerinin yetmeyeceği çok iyi bilinmelidir. Gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için bireylere daha iyi imkanlar sunulmalı örneğin asgari ücret daha makul seviyelere çekilmelidir. Bu kadar desteğe kaynak yaratan devletimizin asgari ücret artışları içinde yeterince kaynak yaratacağını ümit ederek, evlatlarımızın daha yaşanabilir bir ülkede hayatlarını sürdürmelerini ve vatana millete hayırlı bireyler olmalarını temenni ediyorum.

Saygılarımla,
Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

1- Çeyiz Hesabı ve Devlet Katkısı (6337 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun)

MADDE 14 – 3/6/2011 tarihli ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“Çeyiz hesabı ve Devlet katkısı
EK MADDE 2 – (1) Türk vatandaşlarına ve 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamına girenlere, 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununa tabi mevduat veya katılım bankalarının yurt içi şubelerinde Türk Lirası cinsinden çeyiz hesabı açmaları, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapmaları ve evliliklerini müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde üçüncü fıkraya göre belirlenecek usul ve esaslara göre Devlet katkısı ödenir. Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20’sini ve azami 5.000 Türk Lirasını geçemez. Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılır. Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

2- Doğum Yardımı (6337 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun)
  MADDE 16 – 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.“Doğum yardımı
EK MADDE 4 – (1) Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılır. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılır. Doğum yardımı, Bakanlıkça belirlenen zorunlu hâllerde babaya ödenebilir. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sisteminde yer alan nüfus kayıtları esas alınır. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Bu fıkrada belirtilen tutarları artırmaya Bakanlık ile Maliye Bakanlığı müştereken yetkilidir.
3- Üçüncü Çocuk İçin Getirilen İlave % 5 Agi Desteği (6645 Sayılı Kanun)
MADDE 8 – 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 32 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “ilk iki çocuk için %7,5” ibaresinden sonra gelmek üzere “, üçüncü çocuk için %10,” ibaresi eklenmiştir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...