23 Aralık 2015 Çarşamba

Notere Hapis Şoku...!



Maliye'nin talep ettiği defter bilgi girişleri için lazım olan T.C. kimlik numarası internete düşen Ankara 72. Noteri Asım TERLEMEZ'e icra, haciz ve hapis şoku... 


Maliye Bakanlığı vergi mükelleflerinin tasdik edilmiş defterlerine ait tasdik bilgilerini gelir idaresi başkanlığının sistemine girmeleri hakkında yaptığı duyurunun ardından bir çok noterin TC kimlik numarası bilgisi muhasebecilerin yoğun görüş alış verişinde bulunduğu sitelerde paylaşılmaya başlandı. Bunu fırsat bilen bir suç şebekesinin (çete) Ankara 72. Noteri Asım TERLEMEZ'in kimlik bilgilerine ulaşıp, ilgili Noter adına sahte kimlik düzenleyip dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu ve gerçek anlaşılıncaya kadar Asım TERLEMEZ'in savcılık kararıyla Sincan F Tipi ceza evinde alıkonulduğu ve soyadının aksine epey bir terletildiği ortaya çıktı.

Suç şebekesinin mağdur noter adına şirket kurup çek dolandırıcılığından, sahte fatura ticaretine kadar envai çeşit yasa dışı faaliyet gerçekleştirdiği ve durumun; dolandırıcılık şebekesi üyelerinden birinin vekalet vermek için yanlışlıkla mağdur noterin hizmet verdiği Ankara 72. noterliğine gitmesi ve başkatibin dikkati sonucu anlaşıldığı ortaya çıktı. Gazetelere "başkatibin dikkati felaketi önledi" şeklinde geçen haberde aynı noterde çalışan vezne çalışanının "Ee canım başkatipten geçse bile ödeme yaparken ben anlardım zaten" sözlerine de yer verildi.

Olayın anlaşılmasının ardından Ankara Emniyeti Organize Suçlar Dairesi Müdürlüğü ve Bilişim Suçları Dairesinin ortaklaşa yaptığı operasyonda ele geçirilenler ise suç şebekesinin listesinde daha bir çok noterin olduğu gerçeğini gözler önüne serdi. 

Gerçeğin anlaşılması üzerine noterler birliği başlanı ile ortak açıklama yapan Ankara 72 . Noteri Asım TERLEMEZ "VUK 326. maddesine göre defter bilgi girişleri bizim görevimiz olmasına rağmen yasalara uymadık ve başımıza bunlar geldi. Artık dersimizi aldık diye düşünüyorum. Bir daha kendi yapmamız gereken işleri başkası yapsın diye uğraşmayacağız" dedi. 

Noterler birliği başkanı Sacit GÜNAYDIN ise Maliye ile derhal bir protokol imzalayacaklarını ve bundan sonra kendilerini ilgilendiren konularda duyuru yayınlamamalarını rica edeceklerini belirttikten sonra; muhasebe camiasından da kendilerine ait işi muhasebe camiasına yıktıkları için özür diledi...

Muhasebesel Zaytung... (Hasan Volkan ÇEVİK)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...