26 Ağustos 2016 Cuma

İşe Giriş ve Çıkış Bildirgeleri İçin Yeni Düzenleme


Birden fazla sigortalı çalıştıran işverenler için işe giriş ve işten ayrılış bildirgesinin toplu olarak alınmasına yönelik olarak “İşveren-Sigortalı İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgeleri (4/a)” programına “Toplu işe giriş ve ayrılış bildirge girişi” menüsü ilave edilmiş olup; işverenler bu menü aracılığı ile toplu olarak giriş ve çıkış bildirgelerini gönderebileceklerdir.
Programcılar mevcut sisteme adapte olana kadar paylaştığım link aracılığı ile toplu giriş ve çıkış yapabilirsiniz...
https://uyg.sgk.gov.tr/SgkTescil4a/ >>> Uygulamaya linki tıklayarak ulaşabilirsiniz...
Ayrıca;

25.08.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile işe giriş ve çıkış bildirgelerinin verilme süreleri ile ilgili de yeni düzenlemelere gidilmiştir. Yönetmeliğin ilgili maddeleri gayet anlaşılır olduğu için aynen aktarıyorum.




25.08.2016 Tarihli Resmi Gazete’de Yayımlanan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik 

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
... 

“(7) Bu madde kapsamında Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi sigortalı çalıştıran işverenler e-sigorta yoluyla yaptıkları bildirimleri bildirgede belirtilen işe giriş tarihini takip eden ilk iş günü saat 23.59’a kadar e-sigorta yoluyla iptal edebilir.”


MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(8) İşverenlerin Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi verdikleri işyerlerinde ilk defa sigortalı çalıştırmaya başladıkları tarihten itibaren bir ay içinde çalışmaya başlamış olan sigortalılardan hizmet akdi sona erenlerin söz konusu bir aylık sürenin dolduğu tarihi takip eden onuncu güne kadar verilen işten ayrılış bildirgeleri yasal sürede verilmiş sayılır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...