7 Aralık 2017 Perşembe

Fiyata Değil Hizmetin Kalitesine Odaklanın



Sayın mükellef; defter tasdik ücreti konusunda lütfen mali müşaviriniz ile tartışmaya girmeyiniz. Mali müşaviriniz sizin için en uygun ve iyi olanı düşünen kişidir. 

Mali müşavir seçiminizi aldığı defter tasdik ücretinin azlığına göre değil size sunduğu hizmetin kalitesine göre belirleyin. 

Defter tasdik ücretini daha az alıyor diye mali müşavirini değiştirmek; alırken % 10 indirim yaptığı için tercih edilen ama çok yakan, servisi olmayan, parçası pahalı bir araç ile arabanızı değiştirmek gibidir. Başta ettiğiniz % 10 kar sizden fazlası ile çıkar. 

İşte bu yüzden mesleğine ve işine saygısı olan, size sıkıntı çıkarmayan ve hizmet kalitesinden memnun olduğunuz mali müşaviriniz ile istediği ücret yüzünden sakın ha sakın yollarınızı ayırmayın.

Bir başka öneri de düşük fiyat vererek müşteri bulma derdinde olan meslektaşlarımıza gelsin. Bugün 50-100 lira düşük fiyat verdiğiniz için sizi tercih eden müşterinin yarın sizden daha düşük fiyat veren başka birine gitmesi kaçınılmazdır. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın. 

Müşteriler sizi fiyat kırdığınız, haksız rekabet yaptığınız için değil; işinde yetkin bir kişi olduğunuz için, kaliteli hizmet sunduğunuz için tercih etsinler. Böyle yaparsanız hem mesleğimiz kazanır hem de sizler şimdikinden çok daha fazla kazanırsınız... 

Hasan Volkan ÇEVİK 
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...