7 Mart 2018 Çarşamba

Gücümüzün Farkına Varabilmek




Ülkemizde ve mesleğimizde gençlerin ve özellikle kadınların hep çok değerli oldukları söylenir ama ne hikmetse bu değer hiç gösterilmez. Ben bu durumu aşağıda ifade etmeye çalıştığım Budizm felsefesini benimsemiş Tayland'daki kutsal olarak addedilen fillerin durumuna benzetiyorum.

Budizm felsefesi ile insanlığa, sevgiye, hoşgörüye ve kardeşliğe kapılarını sonuna kadar açmış olan Tayland’da filler kutsal olarak nitelendirilir. Fakat bu filler daha çok küçükken 4 ayağından birden zincirler ile bağlanır ve zincirlerden kurtulmaya çalışırken kan revan içinde kalır. Tayland’ı ziyarete gelen ve bu manzaraya şahit olan turistler zaman zaman bu duruma isyan ederler ama tapınak rahiplerinin cevabı da manidardır. Filler bizim için kutsal hayvanlardır fakat filler bir o kadar da güçlü hayvanlardır. Eğer filler güçlenirse daha da kötüsü gücünün farkına varırsa bizi ezer, dolayısı ile bir müddet böyle durmak zorunda, fil olduğunu fark etmemek zorunda...

İşte ülkemizde ve mesleğimizde de gençler ve özellikle kadınların çok değerli oldukları ifade edilse de çeşitli yollarla, özellikle cinsiyet ayrımcılığı ve siyasi görüşleri yüzünden ayrıştırılarak adeta zincire vurulmuş ve birilerinin arkasında durmak mecburiyetinde oldukları onlara bir zorunlulukmuş gibi dayatılmakta ve "genetiği değiştirilmiş" bir düşüncenin esiri haline getirilmek istenmektedir. 

Değerli meslektaşlarım esasında bizlerin genlerinde o görüş, bu görüş gibi saçma ayrışmalara yer yoktur, olmamalıdır da. Bizler kadını, erkeği, yaşlısı ve genci her kesimden insanımız ile birlikte yıkılmakta olan bir devleti yeniden inşa etmiş ve bu vatan topraklarını canlarını feda ederek hep birlikte savunmuş bir ecdadın torunlarıyız. 

Bu sebeple genetiği değiştirilmiş fikirleri savunmak yerine kendi bilgilerimizi üretmeli, bu anlamsız ve saçma "sözde siyasi" ayrışmaları ve cinsiyetçi ayrışmaları bırakıp özümüze dönmeli, mesleğimizin sorunlarını düzeltmek için hep birlikte var gücümüz ile çalışmalıyız. 

Bu kapsamda bütün meslektaşlarımızın özellikle genç ve kadın meslektaşlarımızın kendilerini tutan cılız zincirleri söküp atmalarını, siyasi söylemleri üzerinden taraftar toplamaya çalışanların taraftarı olmamalarını, aktif olmalarını ve sorunların çözülmesi noktasında ön saflarda yer almalarını temenni ediyor ve bütün kadın meslektaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü canı gönülden kutluyorum.

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...