17 Mart 2020 Salı

Corona Virüs Nedeniyle Sıkıntı Yaşayan İşverenler İçin Kısa Çalışma Ödeneği



Corona virüs nedeni ile ekonomik sıkıntı yaşayan işverenler kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir.

Corona virüs nedeni ile ekonomik sıkıntı yaşayan işverenler kısa çalışma talebini derhal gerekçeleri ile birlikte Türkiye İş kurumuna bir yazı ile bildirir. Talebin uygun bulunması koşulu ile işsizlik maaşı alma şartlarını taşıyan personellerine 3 ayı aşmamak üzere kısa çalışma ödeneği ödenebilir.

İşçilerin kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için işsizlik maaşı bağlanabilmesi için gerekli olan şartları taşıması zorunludur.

Kısa çalışma ödeneğinin miktarı 12 aylık brüt ücretinin %60' kadar olup; bu tutar asgari ücret ile çalışan bir işçi için yaklaşık 1.700-TL civarında olacak ve 3 ay boyunca ödenecektir. Bu süre Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.

Kısa çalışma ödeneğinin aylık miktarı aylık asgari ücretin %150' sini (4.381,00-TL) geçemez. Ödemeler işçinin kendisine PTT bank aracılığı ile yapılmaktadır.

18.03.2020 Çarşamba günü ekonomik sıkıntı içerisindeki sektörler ile özellikle kapatma kararı verilen işyeri işverenleri için ilave destek paketleri açıklanacaktır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...