25 Eylül 2020 Cuma

Ceza Mı Bu?



7252 sayılı kanun ile düzgün mükellef bir kez daha cezalandırıldı. Mayıs yada Haziran ayında normalleşmeye dönem işyerlerinin işverenleri yasa ile kendilerine 3 ay süreyle destekten yararlanma hakkı verilmesine rağmen 7252 sayılı yasa 01.08.2020 tarihinde yürürlüğe girdiği için ancak 1 yada 2 ay süreyle bu desteklerden yararlanabilecek.

Diğer taraftan faaliyette olmasına rağmen işçilerini kısa çalışmada yada ücretsiz izinde gösteren kötü niyetli işverenler ise haksız yere bu desteklerden yararlandığı yetmiyormuş gibi bir de normalleşmeye döndüğünde üstüne bir de 3 ay süreyle desteklerden yararlanacak.

Olması gerekeni yaptığı için yararlanması gereken teşviklerden işin üç kağıdına kaçan işverenlerden daha az yararlanan işverenler maalesef bir sonraki uygulamada o beğenmediğimiz kötü niyetli işverenler gibi davranmak isteyecek. Çünkü düzgün oldukları için her zaman olduğu gibi cezalandırıldılar.

Bu mükellefleri mağdur etmemek ve onların kötü niyetli insanların safına geçmesini engelleyecek olan yine yöneticilerimiz olacak. Lütfen gelin normalleşmeye dönen işverenlerin 01.08.2020 tarihinden önceki döneme isabet eden destek tutarlarını kendilerine geri kazandırın. Mayıs ve Haziran ayında normalleşmeye döndüğü için teşviklerden yararlandırmamak yerine; kanunun yayım tarihinden sonraki 3 ayda bu desteklerden yararlanabilir demek sanırım çok zor olmasa gerek. Zaten çok zor koşullarda çalışan ve bin bir sıkıntı içerisinde olan esnaf için yaptığınız bu düzenleme gerçekten uygulanabilir ve adil olsun, düzgün mükellef cezalandırılmış olmasın. Hasan Volkan ÇEVİK Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...