29 Mayıs 2013 Çarşamba

Suçlular İçimizde!!! Düzeltecek Olan Bizleriz...




03 Mayıs 2011 tarihinde kurumlar vergisi beyan süresi saat 23:48 de uzatılınca; uzatmanın sabahında hemen gidip Emniyet'ten maliye bakanlığını protesto etmek amacıyla eylem yapmak için izin yazısı aldım. Amacımız bütün meslek camiasına yapılan hakaret niteliğindeki saygısızlığı protesto etmekti. Fakat sonrasında gelişmeler şöyle oldu;



1- Mevcut icra makamındaki yöneticiler biz zaten eylem yapacağız siz yapmayın mesleğimizin saygınlığına zarar gelir dediler. (Eylem sonrası polisler bile teşekkür ettiler seviyeli protestomuz için, çünkü saygı isteyen bizler saygısızlık yapamazdık.)

2- Muhalif arkadaşlar ve bazı meslektaşlar bunu mevcut hükümete karşı yapılmış bir siyasi karşı duruş gibi gördüler, öyle göstermeye çalıştılar. (Sanki maliye bu saygısızlığı herkese yapmamış gibi)

3- Bir kısım kendini bilmez sözde yaşlı meslektaş; birkaç genç arkadaşın fevri çıkışı diyerek eyleme katılanlara engel olmaya çalıştılar, basite indirgediler. (Sanki genç olmak yapılan haksızlıklara ses çıkarmamakmış gibi)

4- Bir kısım kendi gölgesinden bile korkan meslektaş emniyetten nasıl izin yazısı aldınız o yazıyı görmezsek gelmeyiz dediler. (Halbuki onlar emniyet amirini bile aratsak gelmeyeceklerdi. Çünkü onlar sadece konuşur ve boş boş eleştirir elini taşın altına sokmazlardı.)

5- Şırnak'tan, Van'dan, Bursa'dan, Balıkesir'den, İstanbul'dan, Kütahya'dan ve aklıma gelmeyen birkaç ilden daha meslektaşlarımızın katılımıyla yaklaşık 100-150 arası meslektaş eylemi gerçekleştirdik, sesimizi duyurduk. Sayımız azdı ama bir mesaj verdiğimizden emindik, oraya katılan yürekli bütün meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkürler. (Maliye bakanlığının karşısında bürosu olan ve camdan bizi izleyerek çayını içen gelme zahmetinde bulunmayan meslektaşım; o gün çay boğazında kalsın demiştim inşallah çay boğazında kalmamıştır...)

6- Yukarıda anlayanlara bir tahlil yapmaya çalıştım. Mesleğimizin içinde gerçekten onurlu insanlar var. O onurlu insanlar yukarıdaki kötü özelliklere, düşüncelere ve söylemlere sahip insanları değiştirebilirse işte o zaman belki bir şeyler değişebilir ve ancak o zaman tek yürek olabiliriz. Şimdiki gibi türlü türlü saçma sapan bahaneler üreterek değil...

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...