5 Ocak 2014 Pazar

Taşın Altına Elini Koyamayanlar...


Bir sorun var ise o sorunu düzeltmek için birilerinin taşın altına elini koyması gerekiyor. Fakat taşın altına elini koyunca elinin sıkışacağından korkanlar o kadar çok ki. Bu elinin sıkışacağından korkanlar yüzünden, sorunların düzelmesi için çalışmalar yapmak isteyenlerde negatif anlamda etkileniyorlar maalesef.


Yapılan yada yapılmak istenen uygulamalara çeşitli kulplar takmak, tamamen ellerinin sıkışması ihtimalinin onlarda uyandırdığı korku yüzünden. Belki o korku, çalışma yapmak isteyenlerinde ellerinin sıkışacağı korkusunu hissettiriyor bu insanlarda. Fakat şunu unutmayın sorunlar düzelecekse ellerimizin sıkışmasının hiç bir önemi yok. Yeter ki yararlı bir çalışmanın içinde yer almış olabilelim.

Kendi adıma; öyle bir kenarda oturup hiç bir şey yapmadan oturacağıma yada bir şeyler yapmaya çalışanları hiç bir haklı gerekçem olmadan eleştireceğime; sorunların düzelmesi için çalışmalar yapmak için elimden geleni yapmayı, o taşın altına elimin sıkışacağını, kopacağını bilmeme rağmen elimi koymam gerektiğini düşünüyorum.

Elimi taşın altına koymam neticesinde beklediğimiz sonucu alamasak bile; hiç değilse kendi kendime olan saygımdan denedim ama olmadı diyebilirim. Öyle bir kenarda oturup, sadece eleştirmekten, dert yanıp sızlanmaktan bin kat daha iyidir diye düşünüyorum.

Haydi hep beraber güzel fikirlerimiz ve çalışmalarımız ile hep beraber sorunların düzelmesi için o taşın altına elimizi koyalım. Göreceksiniz birlikte hareket edince; elimiz taşın altında değil, bizim gibi düşünen, çalışan ve didinen bir başka meslektaşımızın eli ile sıkışacak...

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...