18 Haziran 2015 Perşembe

Yeni Büro Açacak Meslektaşlara Tavsiyeler...



Soru : Mali müşavirlik bürosu açmaya karar vermek aşamasındayım 2 şirket ve 3 işletme defteri mevcut bu defter sayısı yükselir mi merak ediyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?

Sevdiğin işi yaparsan ömrün boyunca çalışmazsın!!! - Konfüçyüs

Bu işler kısmet, Allah herkesin rızkını veriyor bir şekilde. Sizin yapacaklarınız ise;
Mevcut müşterilerinizin işlerini özenle yapacaksınız. Ki sizi başkalarına tavsiye etsinler.
Mesleki gelişmeleri güncel olarak takip edip her daim bilgilerinizi taze tutup eksik olan yanlarınızı geliştireceksiniz. Ki size tavsiye edilen firmaların sizi seçmelerini sağlayabilin.
Yeteri kadar paranız var ise büronuzun yerini güzel bir yerde tutmaya çalışın. Büronuzun içini ise mümkün olduğunca şık tutmaya bakın. En azından temiz, düzenli ve tertipli olsun.
Büronuzda gösterdiğiniz hassasiyeti kılık kıyafetinizde de göstermeye çalışın. Mesai saatlerine uyum göstermeyi ihmal etmeyin, geliş ve gidiş saatleriniz belli olsun.
Kendinize bir kurallar bütünü oluşturup, prensipli çalışın. Örneğin ne olursa olsun asgari ücret tarifesinin altında iş kabul etmemek gibi. 2 ay ücret ödemeyen müşteriyle yolları ayırmak gibi.
Asla hak ettiğinizden düşük fiyatlı iş kabul etmeyin. Çünkü nasıl başlarsanız öyle gider ve daha sonra yarın, bugün yaptıklarınız için pişmanlık duyarsınız.
Bu saydıklarımı yapmak, belirli bir zaman idare edecek kadar paranız yok ise zor gibi görünebilir. Evet haklısınız çok zor oluyor ama eğer becerebilirseniz hem müşteri sayınızdaki artış nitelikli müşteri şeklinde olur, hem de siz yaptığınız işten zevk alır, bazıları gibi her gün bu işi seçtiğiniz için lanet okumazsınız.
Bu arada mesleğe halel getirecek şeyler yapmamaya özen gösterin ve yapacağınız her olumsuz davranışın 90 bin kişilik meslek camiasına mal edilerek onların da ahını alacağınızı unutmayın. Lütfen Konfüçyüs abimizin söylediği gibi mesleğinizi sevin ve hakkını verin, gerisi inşallah kendiliğinden gelecektir.
Son olarak Hipokratın söylediği gibi "Meslektaşım kardeşimdir" demeyi ihmal etmeyin. Meslek camiası olarak bir arada hareket edilirse bir çok sorunun üstesinden gelineceğini hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın.

Meslek hayatınızda sonsuz başarılar dilerim...
Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...