5 Mayıs 2015 Salı

Bağkurlular Müjde, Borçlarınız Silindi...


Bağkur borcu olanlar gözünüz aydın, hadi yine iyisiniz borçlarınız silindi.

Merakla beklenen Bağkur borçlarının silinme koşullarını açıklayan SGK Genelgesi yayınlandı. Buna göre 30.04.2015 tarihinden öncesi için 12 aydan fazla bağkur borcu olanların borçları 31.07.2015 tarihine kadar başvurmamaları durumunda "kendiliğinden" silinecektir. İsterseniz bir an önce başvuru yaparak borçlarınızı 3 ay beklemeden hemen de sildirebilirsiniz...

Hala bağkur kapsamında devam eden vergi mükelleflerinin eski borçları tamamen silinecek, 01.05.2015 tarihinden itibaren sigortalılıkları ve bağkur borçları sıfırdan başlatılacaktır.

Borçlarını daha önce yapılandıranlar ise 12 aydan fazla borçları olmak koşulu ile yapılandırmalarını iptal ettirerek bağkur borçlarını sildirebilecektir. 

Bağkur borçlarını sildirmek, bağkur günlerinizi de sildirmek anlamına geliyor. İleride maddi durumunuz düzeldiğinde yada emekli olma esnasında silinen günler size lazım olduğunda; sildirmiş olduğunuz bağkur günlerinizi; sildirmiş olduğunuz borçlarınızın "tamamını" ödemek koşuluyla geri kazanabileceksiniz.

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...