6 Mayıs 2020 Çarşamba

Kısa Çalışma Ödeneği İle İlgili Önemli Notlar


KÇÖ başvurusu henüz sonuçlanmayan işverenlerin personelleri mutlaka e-devletten sorgulama yapsınlar. Çünkü işkur; memurlarına yığılmaları engellemek için ibandır, xml dosyasının doldurulmasıdır beklenmeden başvuruları sonuçlandırın şeklinde talimat geçmiş. Yani ödemeler şu anda yapılmış bile olabilir.

Ödemeler ayın 5’inde yapılacak diye söylendi fakat son tahlilde TC kimlik numaranızın son rakamına göre ödemelerinizi 5-6 ve 7 Mayıs’ta alacaksınız. 0 ve 2 ile biten 5 Mayıs, 4 ve 6 ile biten 6 Mayıs, 8 ile bitenler ise 7 Mayıs’ta alacaklar. Bir şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum TC kimlik numaraları hep çift sayıyla bitiyor. :))

Ödemesini PTT’den alacak olanlar ilk ödemeyi almaya gittiklerinde posta çeki hesabı açtırırlarsa, sonraki ödemeleri hesaplarına yattığında PTT’ye gitmeden internet üzerinden yatan paralarını banka hesaplarına transfer edebilirler.

KÇÖ başvurusu olumsuz sonuçlananlar 31 Mayıs’a kadar başvurmaları halinde Nisan ayı için ücret izin desteğinden yararlanabilecekler.

Kısa çalışma ödeneği ile aynı anda rapor parası (iş göremezlik ücreti) alanların, raporlu olduğu günler için ödenen kısa çalışma ödemeleri işverenden talep edilecek. Bu talebin ne kadar sonra olacağı bilinmediğinden gecikme faizi ödememek için bu durumda olanların hemen işkur’a raporu da ekleyerek durumu bildiren bir dilekçe yazmaları gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneği henüz hesabına yatmadan alınmış bir rapor var ise (Örneğin Mayıs ayı içinde) bu raporun da yine işkur’a bildirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde işçinin fazla ödeme almasına ve ödenen fazlalığın işverenden g.faizi ile tahsil edilmesine neden olursunuz.

Kısa çalışma ödeneği için gerekli olan 450 gün şartını birkaç günle kaçıranlar için kesinlikle ilk başvurudan bağımsız ikinci bir başvuru yapmayınız. Yaptığınız bu hatalı başvuru yoğunluktan memurun gözünden kaçar da kabul edilirse ödenen kısa çalışma ödeme ücretleri işverenden g.faizi birlikte geri alınacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...