5 Mayıs 2020 Salı

Yaşasın (!!!) Odaya Kayıt Zorunluluğu Kaldırılıyor...


Meslek odalarının seçim usulleri ile ilgili çalışma yapılıyormuş. Rivayet odur ki; birden fazla oda ve birlik olabilecek, üyeler istediği oda ve birliğe kayıt olabileceği gibi kayıt zorunluluğu da kaldırılacakmış. 

30 yıldır yöneticiliği kendisine meslek edinenlerin varlığı nedeni ile buna sevinenler olduğunu görüyorum. Esas problemin bilerek yada bilmeyerek gözden kaçırıldığı ve bu uygulamanın örgütlü mücadeleyi sekteye uğratacağı bir tarafa;

İsterse mesleğimiz ile ilgili 500 tane birlik kurulsun. Meslektaşlarımız mesleğini sevmez, sorunların çözümü için çalışmaz ve mesleğine sahip çıkmaz ise; yönetmeye talip olanlar da şimdiki gibi kendisinin yada mensubu olduğu gruplarının menfaatini, mesleğin ve meslektaşların tamamının menfaatlerinden önde görmeye ve siyaset sahnesinden rol kapmak için çalışmaya devam ettiği müddetçe üzülerek söylüyorum ama maalesef hiç bir halt olmaz. Birileri kendilerine koltuk edinip, cici cici kıyafetleri ile poz verir, toplumda statü sahibi olduğunu düşünüp kendisini tatmin eder hepsi bu. Ee daha ne olacak... 😂😂 

Unutmayın; siz, biz birey olarak kendimizi düzeltip, mesleğimizin sorunlarının çözümü için hep birlikte çalışmadıkça, mesleğimizi gerçek manada sevmedikçe hiç bir şey düzelmez. 

...Gerçek şu ki Allah, bir toplumun mâruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez. (Rad Suresi 11. Ayet) 

Hayırlı Ramazanlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...