6 Ağustos 2019 Salı

Vatandaş Ahmet'in Poşetle Sınavı



Ücretsiz manav poşeti kullanımı 2 kattan fazla arttı. 

Marketlerde poşete para vermek istemeyen vatandaşlar, manav reyonlarında ücretsiz verilen ince poşetlerden çok sayıda alarak ürünlerini bu poşetlere koymaya başladı. İnce poşet tüketim oranı yılbaşından bu yana yüzde 100'den fazla arttı.

Ücretsiz olduğu dönemde kasadan çaktırmadan bir yerine üçer dörder adet poşet alarak evine stokladığı poşetlerin bitmesinin ardından, ücretli poşet uygulamasına manav reyonundaki poşetleri kullanarak çözüm bulan vatandaş Ahmet bey, manav reyonlarındaki poşet kullanımında meydana gelen artışın haber yapılmasından rahatsız. "Haber yapıp durmayın, bütün planımızı bozacaksınız" diyen Ahmet bey, manav reyonlarındaki poşetlerinde ücretli olması durumunda ne yapacağını şimdiden düşünmeye başladı...

Çevre; poşetleri ücretleri yaparak değil, çevre bilincini kazandırarak, çevre bilincini de doğayı katledecek olan Kaz Dağlarında altın arama iznini iptal ederek sağlayabilirsiniz.

Not: Altın aranacak yer Kazdağlarında değilmiş, oraya 40 km uzaklıktaki Balaban Tepesiymiş. Ee yani sonuç; orası da vatan toprağı değil mi? Dimi ama... :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...