3 Nisan 2018 Salı

Şirket Kuruluşunda Defter Tasdik Bilgilerinin Bildirilmesi

                    

Soru : Merhaba. Yeni şirket kuruluşu yaptık bugün aracılık sözleşmesi defter bilgileri girişinde tasdik eden ticaret sicil müdürlüğünün vergi kimlik numarasına ne yazmam gerekiyor onayladıkları defter bilgilerinde böyle bir ibare göremedim yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap : 493 numaralı vergi usul kanunu genel tebliğine göre tasdik edilen defterlere ait bilgileri bildirme yükümlülüğü ticaret sicil müdürlüğünde, sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Ticaret sicil  müdürlüğü tasdik ettiği defterlere ait bilgileri bildirmek zorunda. 

Tebliğin ilgili bölümünü aşağıda paylaşıyorum;

Ticaret sicili müdürlüklerince yapılacak tasdik işlemlerine ilişkin bildirim zorunluluğu 
MADDE 5 – (1) 213 sayılı Kanunun 149 uncu maddesi ile mükerrer 257 nci maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendinde yer alan hükümlerin Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden, ticaret sicili müdürlüklerine, bu Tebliğin 4 üncü maddesi uyarınca tasdik etmek zorunda oldukları defterlerin tasdik işlemlerine ilişkin bilgileri, aşağıda yer verilen usul ve esaslar çerçevesinde, elektronik ortamda Bakanlığımıza gönderme zorunluluğu getirilmiştir.
Cezaî müeyyide 
MADDE 6 – (1) Ticaret sicili müdürlükleri tarafından tasdik edilen defterlere ilişkin bilgilerin Bakanlığımıza gönderilmesine dair bu Tebliğde belirtilen bildirim yükümlülüğüne riayet edilmemesi halinde 213 sayılı Kanunda yer alan cezalar tatbik edilir.

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...