25 Nisan 2018 Çarşamba

Uçanı Kaçanı Avlayan SMMM



Mali Müşavirler Tabelasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Unvanından Başkan Unvan Kullanılabilir Mi? 

Süper Mali Müşavirlik
Dahi Mali Müşavirlik... Gibi;

Her meslek mensubu; işyerinin bulunduğu binanın herkesin kolaylıkla görebileceği biçimde bir yerine, sadece adı ve soyadı ile meslek unvanını taşıyan bir tabela asmak zorundadır.

Birden çok meslek mensubu çalışmalarını ortaklık bürosu veya şirket şeklinde birleştirdikleri takdirde; tabelaya ayrıca ortaklık bürosu veya şirket unvanı yazılır. Ayrıca ortaklar ad ve soyadları ile unvanlarını da tabelaya yazabilirler. Onun dışında tabelaya sorudaki unvanların yazılması meslek mevzuatımıza göre mümkün değildir.

Peki... Mevzuatımız bu konuyu yasaklamış ama;

Tabelasına UÇAN SMMM Ofisi yazan mı haksız rekabet yaptığı için kusurlu? Yoksa eski oda yöneticilerinden birinin görevini yürütürken iyi günler ben XXX SMMM odası yöneticisi bilmem kim. Muhasebeciniz faturayı size yanlış kestirmiş deyip kendisine yönlendirme yapmaya çalışarak; haksız rekabetin, reklamın kralını yapan UÇANI KAÇANI avlamaya çalışan o malum yöneticimiz mi masum? 

Bizim meslektaşlarımız müşterisinin mevzuatını öğrenmeye çalışıp, kendi mevzuatının kapağını açmıyorlar doğru ama öyle yöneticilerimiz var ki maşallah o kapağı ardına kadar açmışlar daha da yetinmemiş tencerenin dibini sıyırma derdindeler. Kanun falan hak getire ne kendi mevzuatlarından ne de müşterilerinin mevzuatlarından bi haberler. 

Mesleki mevzuatı bilse odadaki görevini benim müşterime lanse etmez, müşterisinin mevzuatını bilse meslektaşı müşterisini doğru yönlendirmiş olmasına rağmen sizin muhasebeciniz yanlış yapmış demez. Ne diyelim afiyet olsun. Yalnız meşhur bir söz vardır imam fısıldırsa cemaat bağırırmış... Anladınız siz.!!! 

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

(Eskilerden bir hatıra... 15 Aralık 2013)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...