14 Kasım 2013 Perşembe

Aşure Günü Etkinliği Neden Eleştirilir?



Ankara SMMM Odası tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Aşure Günü Etkinliği'ne yönelik bazı eleştiriler geliyor. Bu eleştiriler hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istedim.



1.Eleştiri: Yapılan veya yapılacak olan etkinliğin geleneksel hale gelmesi için o etkinliğin birkaç kez yapılmış olması lazım. Bu ülkede yeri olan bir kitle örgütünün (ASMMMO) "Muharrem Ayı 1.Geleneksel Aşure Etkinliğimiz" mesajını üyelere çekmeden önce bu tür mesajların yazılışına dikkat etmek gerekir yani önce geleneksel hale getirmek gerekir. Cem Yılmaz'a malzeme olmayalım lütfen.

2.Eleştiri : Kardeşim Böyle bir olayı biz yapsak siyasi davranıyorsunuz diye bizi defe koyardınız. Sayın Oda yöneticileri benim işim iftar yemekleri vermek, aşure gününü kutlamak, mescit açmak, değil ben teknik ve saygın bir odayım. Sizler sorun çözeceğiz diye geldiniz. Benim onlarca sorunum varken bu işlerle uğraşmam beni siyasallaştırır. İnsanların öbür dünyalarına karışmayın. sizler madem sorunlarımı çözmek için geldiniz, sorunlarımı çözün sayın oda yöneticileri. 

3.Eleştiri : Bir de geçici verginin son günü...

Bu eleştiriler hakkındaki düşüncelerim şöyle;


Merhabalar,

- Bildiğim kadarıyla geleneksel kelimesi; daha önce böyle organizasyonlar hiç yapılmadığı için yapmayanları iğnelemek amacıyla bilinçli olarak kullanılıyor. Bir başka kullanım amacı da bu gibi organizasyonları gelenekselleştirmek istemek olabilir.

- Halı saha turnuvaları, tiyatro etkinlikleri, halk müziği korusu, fotoğraf sergileri vb. aktiviteler ne kadar mesleğimiz ile alakalı ise, iftar yemeği vermek, aşure gününde aşure dağıtmak da o kadar mesleğimiz ile alakalıdır. Buralara takılıp ayrışmaları körüklemek yerine bunları tıpkı halı saha turnuvası, tiyatro etkinlikleri vb. gibi meslektaşları bir araya getiren ve aradaki sıcak ilişkileri artıran bir uygulama olarak görmek çok mu zor?

Ben halı saha turnuvasında arkadaşlarımla beraber vakit geçirirken, bir tiyatro oyununda meslektaşlarımın yeteneklerini izlerken hem onlarla gurur duyup hem de diğer meslektaşlarımla bir arada olabilmenin keyfini çıkarırken neden aynı şeyi iftar yemeğinde yada aşure gününde de yaşayamayalım ki?

Ben bu organizasyonları meslektaşları bir araya getiren etkinlikler olarak görüyorum ve eğer o etkinliğe katılabilmişsem katılan diğer meslektaşlarımla keyifli dakikalar geçirmek istiyorum.

Son olarak sadece geçici verginin son günü olan bugün değil; yarın da aynı saatte aynı etkinliğin devam edeceği bilgisi bugün telefonuma mesaj geldi. Sanırım size de gelmiştir, bugün gelemeyecek olanlar da yarın gelirler artık.

Lütfen birlikte hareket edebilelim, meslektaşlar olarak ayrışmaları körükleyecek söylemlerden ve eylemlerden kaçınalım. Meslek olarak birlikte hareket etmeyi öğrenemezsek, kendi içimizde anlamsız tartışmalar ile uğraşırken diğer taraftan daha çok darbeler alırız haberiniz olsun.

Hepinize iyi günler diliyorum. Saygılar...


Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir


2 yorum:

  1. - Halı saha turnuvaları, tiyatro etkinlikleri, halk müziği korusu, fotoğraf sergileri vb. aktiviteler ne kadar mesleğimiz ile alakalı ise, iftar yemeği vermek, aşure gününde aşure dağıtmak da o kadar mesleğimiz ile alakalıdır. Buralara takılıp ayrışmaları körüklemek yerine bunları tıpkı halı saha turnuvası, tiyatro etkinlikleri vb. gibi meslektaşları bir araya getiren ve aradaki sıcak ilişkileri artıran bir uygulama olarak görmek çok mu zor?




    Ben halı saha turnuvasında arkadaşlarımla beraber vakit geçirirken, bir tiyatro oyununda meslektaşlarımın yeteneklerini izlerken hem onlarla gurur duyup hem de diğer meslektaşlarımla bir arada olabilmenin keyfini çıkarırken neden aynı şeyi iftar yemeğinde yada aşure gününde de yaşayamayalım ki?

    Diyorsun.. Ama saydığın o etkinliklerde bir yarışma var, beceri ve yetenek sergilemesi var. Aşure pişirme yarışması olsa bu söylemine katılırdım. :)

    YanıtlaSil
  2. Hocam illaki birbirini birebir karşılayan etkinlikler olmasına gerek varmı ki? Bence bu etkinliklerin, meslektaşların bir araya gelmesine katkı sağlayan etkinlikler olarak algılanması ortak payda olmalıdır. Eleştiriler, sanki yöneticilerin bu düşüncelerinin altında yatan başka bir gerçek var da yöneticiler buna kılıf arıyorlarmış izlenimi veriyor ama bu eleştiriler; bu kısa zamanda yapılırsa adına ancak niyet okuma denir. Ki onu da en iyi tavşanlar yapar bilirsiniz :)

    Benim halı sahaya, tiyatroya, aşure günü vb. etkinliklerine bakışım meslektaşları bir araya getiren etkinlikler olması. Şu an için başka gözle bakmıyorum. Eğer ilerleyen süreçte mesleki sorunlarla uğraşmazlarsa işte o zaman gerekeni duyarlı olan bütün meslektaşlarla birlikte dile getiririz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...