12 Kasım 2013 Salı

YİNE YENİDEN AF!!!




BAĞ-KUR BORCU OLANLAR!!!


Bağ - Kur'a 24 ay ve üzeri borca sahip olanların borçları, 3 aylık ödeme süresi tanındıktan sonra, ödenmemesi durumunda sigortalılık süreleriyle birlikte silinecek...




Yeni bir torba yasa ile getirilecek bu af ile birlikte sigortalılar sigortalılık sürelerinden vazgeçmek kaydı ile borçlarını sildirebilecek. Yasanın şekli tam olarak bilinmemek ile birlikte aktif sigortalı olmayan Bağkur'luların da mevcut aftan yararlanarak sigortalılık sürelerinden vazgeçerek bu aftan yararlanması bekleniyor. 



Mevcut seçimler öncesinde bu affın kapsamının genişletilerek diğer borçlara da, geçtiğimiz yıllardaki gibi işlemiş gecikme zamlarında indirime gidilerek taksitler halinde ödeme kolaylığı getirilmesi de muhtemel görünüyor. Bunun yanında olası bir matrah artımı uygulaması da gelebilir. 

Almış olduğum bir duyuma göre hükumet tarihin en büyük affını yapmak üzere bir hazırlık içerisindeymiş. Aklınıza ne gelirse bütün borçları, ceza gerektiren bütün işlemleri kapsayacak. Fakat bu büyük affın sonrasında aynı usulsüzlükleri yapanların  canları çok yanacakmış ve cezalarda artış olacakmış...

Her seçim öncesi söylenen bu sözlere artık alıştık. Esnafın borcuna ödeme kolaylığı getirmek ve bunu yüzyılın affı olarak lanse etmek seçim öncesi uygulanan en iyi taktiklerden birisi. Borcunu ödeyen vatandaşın cezalandırıldığı bir ülkedeyiz maalesef. Bu af artık son olsun diyeceğim ama çok zor gibi görünüyor.

Sonraki aflarda görüşmek üzere...

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...