16 Şubat 2019 Cumartesi

14 Şubat'ta Meslektaşını Sevdiğini Nasıl Hissettirirsin


30.01.2019 tarihinde Ankara SMMM odasında yapılan Danışma Meclisi toplantısındaki konulardan birisi de poşet beyanıydı. Toplantıda poşet beyanının bizim işimiz olmadığı şeklinde ortak bir kanı hakimdi. Fakat kurumsal olarak bu yönde bir açıklama da yapılmadı. Hatta yapılmadığı gibi üstüne bir de geçici vergi için yapılan uzatma talebinde şöyle denildi;

"Ayrıca 15 Şubat'a kadar verilmesi gereken poşet beyannameleri de ayrı bir yük ve yoğunluk getirmektedir. Gelen talepler de dikkate alınarak geçici vergi beyannamesi verme süresinin ertelenmesini..."

Beyannamelerin uzatılması için böyle bir gerekçe öne sürdüğünüzde poşet beyannamelerini göndermeyi kurumsal olarak kabul etmiş görünürsünüz, siz kabul etmeseniz bile bu yazının ardından meslektaşınız bu anlamı çıkarır üstelik kurumsal olarak bunu yapmayalım diye bir açıklama yapmadığınız için de bu anlamı çıkarmakta haklıdır. Keşke poşet beyannamesinin bizim tarafımızdan gönderilmesi gerektiği izlenimi veren bir uzatma talebi yerine daha insani ve günün de anlamına binaen meslektaşlarınızı sevdiğiniz ve düşündüğünüz izlenimi veren bir talepte bulunsaydınız.

Örneğin şöyle;

"... Ayrıca neredeyse her 14 Şubat'ı eşinden, sevgilisinden, çocuklarından ve sevdiklerinden fiziken yada zihnen ayrı geçirmek zorunda kalan meslektaşlarımızın bu güzel günde beyanname telaşı ile uğraşmak yerine sevdikleri ile hoşça vakit geçirebilmesi için geçici vergi beyannamesi verme süresinin ertelenmesini..."

İnanın böyle bir talepte bulunmuş olsaydınız bu çok daha insani ve meslektaşınızı düşündüğünüz hissini veren bir talep olurdu. Ne diyeyim; ertelemesiz, stressiz, poşetsiz ve sevgi dolu günler dilerim...

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...