24 Ekim 2019 Perşembe

Elektronik Uygulamalar Gözünüzü Korkutmasın...


İnsanlar elektriğe hemen alışıvermedi. :) 

Bu tabela, ABD Tarım Bakanlığı'nın eski çalışanlarından Phil Shull'un büyükbabasına 1900'lerin başından kalmış ve onun tarafından saklanmış bir uyarı tabelasıdır.

Tabelanın Türkçesi şöyledir;

"Bu oda, Edison elektrikli ışıkları ile donatılmıştır. Lütfen ışığı kibritle yakmaya çalışmayınız. Basitçe, kapının yanındaki duvarda bulunan anahtarı çevirin. Elektrik kullanımı sağlığa hiçbir şekilde zararlı değildir ve uyku sağlığını da hiçbir şekilde etkilemez." (*)

Evet yanlış görmediniz bugün ufacık bir çocuğun bile hiç korkmadan rahatça açıp kapatabildiği elektrik anahtarı ilk kullanılmaya başlandığında korkulan ve nasıl yapılacağı böyle yönlendirmeler ile anlatılan bir şeydi.

Şimdi bunu günümüze ve mesleğimize uyarlayalım. E-defter, e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-serbest meslek makbuzu vs. vs. vs. Belki de bir çoğunuz nasıl yapacağız, müşteriler bunu nasıl yapacak diye düşünüp dert ediyorsunuz kendinize. Etmeyin. Kendinizi değişen dünyaya ve gelişen teknolojiye hazırlayın, merak etmeyin bundan 3-5 yıl sonra bu işler ışıkları açıp kapatmak kadar sıradan bir iş olacak. 

Nasıl yaparım, nereden çıktı şimdi bunlar diye düşünmek yerine rotanızı belirleyip kendinizi değişimin rüzgarına bırakıverin. Merak etmeyin şikayet etmeyi bırakıp gerekeni yaparsak; bu çağın yaşayanları olarak bu değişikliklerin bizlere denk gelmesi aynı zamanda uygulayıcı bireyler olarak bizler için bir fırsat olacaktır. 

Son olarak elektronik uygulamalar ile ilgili değişikliklerin Türkçesi şöyledir;

"Bu elektronik uygulamalar, Mali Müşavirlerin emekleri ile donatılmıştır. Lütfen faturalarınızı elle kesmeye çalışmayınız. Basitçe, bilgisayarınızdaki (sitenizdeki) kayıtlı programa tıklayın. Elektronik uygulamaları kullanmak sağlığa hiçbir şekilde zararlı değildir ve uyku sağlığını da hiç bir şekilde etkilemez. Eğer sisteminizi düzgün kurabilirseniz kendinize ve sevdiklerinize daha fazla vakit ayırıp, günlerinizi çok daha güzel geçirebilirsiniz." 24.10.2019 14:10 Hasan Volkan ÇEVİK - Ankara - Türkiye - Dünya

Bilerek tarihi ve adımı da yazdım ki; kazara bu yazıyı 100 yıl sonra birileri okursa o günkü gelişen teknolojiyi kullananlar, bugünkü halimizi görüp eğlensinler ve bugün benim 100 yıl önce elektriği kullanmaktan korkan insanlar üzerinden verdiğim örneği o gün yaşayan nesiller için örnek olarak gösterebilsinler.

Yıl 2120;

"Yahu üstad gördün mü insanlar 100 yıl önce neleri dert ediyormuş." :)))

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

(*) @evrimagaci isimli twitter kullanıcısının paylaşımından alıntılanmıştır.

3 yorum:

  1. Bu yazıyı okuyunca içime farklı bir umut doğdu ya la kalemine sağlık katdeşim...

    YanıtlaSil
  2. Büyük başkan sen çok yaşa😉

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...