30 Ekim 2019 Çarşamba

Zamlar İllegal Yapılara Yarıyor

KDV oranlarına 2 puanlık artış yapılacağı iddiasını daha önce paylaşmıştım. Biliyorsunuz kısa bir zaman önce sigaraya ve alkollü ürünlere de zam yapılmıştı. Şimdi gelelim zamların yansımasına;
- Sigaraya gelen zamlardan sonra kaçak sigara (tütün) kullanımında artış oluyor ve bu işten terör örgütleri yada illegal yapılar kazanç sağlıyor.
- İçkiye yapılan zamlardan sonra bir çok insan kimyager edası ile kendi içkisini yapar hale geldi. Burada topluma yeni kimyagerler kazandırmak güzel gibi görünebilir ama bireysel kullanımlardan ziyade merdiven altı illegal yapılar tarafından yapılan içkiler bir çok insanın ölmesine ya da kör olmasına sebep oluyor. İllegal yapıların kazanç sağlamasının yanında halk sağlığı da ciddi tehdit altına girmiş oluyor.

- Peki gelelim KDV oranlarına gelecek 2 puanlık olası artışın yansımalarına. Türkiye ölçeğinde incelemelerin yetersiz kalması bir tarafa, ortalama iki üç yılda bir yapılan matrah artırımları insanların fütursuzca sahte fatura kullanmasına sebep oluyor. Yapılan her matrah artırımı; düzgün çalışan firmaların cezalandırılması ve bir sonraki dönemde düzgün iş yapmayanların safına geçişi anlamına geliyor.
Şimdi yöneticiler nihai tüketicilerden alınacak KDV'yi düşünerek kar edeceklerini hesap etmiş olabilirler ama bu yine devletimizi zarara uğratan ve haksız kazanç peşinde koşan, sahte fatura ticareti yapan insanların bu işten kazanç sağlaması anlamına geliyor. Yani yukarıdaki gibi illegal yapılar bu işten ciddi kazanç sağlıyor.
Görüldüğü üzere daha çok vergi toplamak için yapılan bu uygulamalar illegal yapılar ile terör örgütlerinin kazanç kapısı haline gelmiş durumda. Bütçe açıklarını koyacağımız ilave vergiler ile halkın sırtına yüklemek en kolayı. Vergileri artırıp halkı bunaltmak, sağlıkları ile oynamak ve bu sayede haksız kazanç peşinde koşanların ekmeğine yağ sürmek yerine üretime dayalı daha faydalı çözümler getirmekten başka çaremiz yok...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...